Marylin Keller med Second Line Jazzband 

(10 mars 2017)

Marilyn Keller kommer från Portland i Oregon i NV USA. I USA är hon en framgångsrik och uppskattad jazzsångerska, som verkligen sprider en viss form av magi runtomkring sig. Oavsett om Du älskar gospel, soul, blues, jazz eller musik med något annat namn, är vi säkra på att Du kommer att bli rörd av Marylins magiska röst, av hennes ärlighet och djupet i hennes sång.

Marylin Keller turnerar mycket runt om i hela världen och kommer då och då även till Skandinavien. Marylin har varit här hos oss några gånger tidigare, såväl i Bjurbäck som i Stallet, tillsammans med New Orleans Delight. Däremot har hon uppträtt tillsammans med Second Line Jazz Band tidigare, men det var ett tag sedan. Lyssna gärna på detta klipp från en festival i Holland 2008.

Second Line Jazzband har varit här många gånger och blivit lite av vårt husband, som varje gång dragit till sig en stor och entusiastik publik.

Second Line Jazzband, som är från Göteborg och spelar traditionell jazz bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex originalmedlemmar kvar. Ganska snabbt har Second Line Jazzband etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien, (England, Scottland, Nord-Irland), Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis i Sverige. På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång.

Second Line Jazzband popularitet kanske beror på musikernas förmånga att växla stil, reportoar occh musikaliska riktingar under en konsert, utan att allt för mycket tumma på de New Orleanska influenserna. Med en repertoar, som spänner mellan Bunk Johson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar dessa – ännu relativt unga – musiker en spänningskänsla, som man sällan förknippar med musikformerna.

Second Line Jazzband har producerat 13 CD-skivor, varav den senaste skivan heter ”Monkey Man” och kom 2015, men framför allt har bandet gjort sig känt som ett liveband. Detta märks inte minst av orkesterns flitiga turnerande. Genom åren har en mängd solister gästat bandet, som Lillian & Tricia Boutté, Anti Sarpila, Daniel Lemma, Orange Kellin, Roy Williams, Phil Mason, Adrian Cox m fl.

Second Line Jazzband delar sedan 2009 årligen ut ett stipendium till en begåvad jazzmusiker, som man tycker förtjänar extra uppskattning.

Medlemmar
Jesper Albrektsson – trumpet och vocal,

Niklas Carlsson – trombon och vocal,

Olof Skoog – saxofon, klarinett och vocal,

Anders Wasén – banjo,

Per Bach – bas,

Johan Horner – trummor.

Niklas Carlsson, Johan Horner och Olof Skoog jobbar heltid som musiker, Jesper Albrektsson på deltid medan Per jobbar heltid med annat och Anders är pensionär.


www.secondlinejazzband.com