15 juli

Fredag 15 juli 2022 kl 19:00 i Stallet Ryfors kommer

Ingelstam Orchestra

Ingelstam Orchestra bildades i Köpenhamn 2013 med idén att spela New Orleans Revivel-stil i Louis Armstrong och Georg Lewis anda – fast på ett ungdomligt sätt.

Med en trumpetare bosatt i New York, spelar bandet endast korta perioder och enstaka konserter i Danmark och Sverige.

För Ingelstams är detta tredje året man besöker oss och många har då blivit förtjusta i deras musik och de skickliga musikerna. Vi hoppas det blir så i år med.

Medlemmar:

Björn Ingelstamtrumpet och sång.
Björn Ingelstam, trumpet och sång är född 1990 och har etablerat sig som en av Europas främsta jazztrumpetare och nu även USA som arbetsfält.

Björn har tagit emot många priser och stipendier under årens lopp, bl a Louis Armstrong-stipendiet, Harry Arnold-stipendiet, Helsingborgs kulturstipendium och stipendium för blivande yrkesmusiker från Helsingborgs Symfoniorkester.

Hans Ingelstamtrombon och sång.
Hans, pappa till Björn, har tillhört den svenska jazzeliten i nästan 60 år, varav 30 med Jazzin´ Jacks – och är därmed bandets nestor. Hans har bl a turnerat i Tyskland, England, Malaysia och USA, där han var inbjuden gästsolist vid en jazzfestival i Los Angeles. Vid en festival i Sacramento utsedd till bästa internationella trombonist.

Chris Tannerklarinett och sång.
Chris kommer egentligen från Melbourne, Australien, men är sedan 8 år bosatt i Köpenhamn. Chris har varit yrkesmusiker de senaste 18 åren och turnerade till Europa (bl a Danmark och Sverige) redan i slutet av 90-talet.

Mads Söndergårdpiano. Mads är ”äkta” dansk och är en av Köpenhamns mest anlitade pianister, som behärskar alla stilideal inom den traditionella jazzen. Har studerat musik i Köpenhamn och på musikkonservatoriet i Haag. Mats är professionell musiker i många olika konstellationer.

Lasse Mörckbas

Henrik Holst Hansentrummor

Smakprov av musiken?

Tillbaka