11 juni

Lördag 11 juni 2022 kl 17:00 i Stallet Ryfors kommer

PS Swing Band med Henning Munk

(Danmark)

Som orkesternamnet antyder spelar PS Swingband swing, en genre som har sina rötter djupt begravda i 1930-talets sätt att spela. PS Swingband har bl.a. hämtat inspiration från den välkände danske violinisten Svend Asmussen samt den legendariska gruppen Quintette du Hot Club de France. Den senare bestod av den självlärde gitarristen Django Rheinhardt och den klassiskt skolade violinisten Stéphane Grappelli. Tre av bandets medlemmar har spelat samman sedan 1992.

PS Swingband lägger stor vikt på densitet, spelbarhet och bjuder på överraskningar, men är helt lojala med den ursprungliga spelstilen. Melodin och sången har en framträdande plats, men respekten för de kompositörer som en gång skrev dem finns kvar. Men utformningen av låtarna framför PS Swingband i sin egen humorfyllda stil, något som har blivit bandets varumärke.

Bandet består av rutinerade jazzmusiker från Silkeborg och Aalborg på Jylland. Basisten Torben Nickelsen och gitarristen Per Sørensen har under många år utvecklat ett samspel, som bildar en musikalisk plattform för Kim Mouritzens rytmiska spel och dynamiska solon tillsammans med Esben Kjærs virtuosa fiolspel. När bandet får lust att brista ut i sång – och det får man ofta! – är det Per Sørensen och Esben Kjær som är i förgrunden.
Med till Mullsjö kommer även denna gång Henning Munk Plum (se bilden), som varit här tidigare med egna bandet Henning Munk & Plumperne.

PS Swingband har spelat över hela Danmark och i Norge, Tyskland och Holland, alltid med samma smittsamma spelglädje och spontana infall.

PS Swingband består utav följande musiker:

Per Sørensen – gitarr

Kim Mouritzen – gitarr,

Esben Kjær – violin,

Torben Nickelsen – bas.
Torben är basist även i Red Hot Four + 1, som varit hos oss några gånger tillsammans med vokalisten Miriam Mandipira.

www.psswingband.dk

Lyssna:
PS Swing Band – Alingsås Jazzfestival 2017

Tillbaka