Red Hot Four + 2

Lördag 17 sept 2020 kl. 19.30 i Bottnaryds kyrka!!

Red Hot Four + 2
(Danmark)

Red Hot Four har  varit hos oss tre gånger tidigare – 2013,  2016 och 2019 och satte då djupa avtryck hos vår publik. Orkestern har sin hemvist mitt på Jylland i staden Silkeborg, som är Danmarks motsvarighet till New Orleans. På det rika sjösystemet runt staden ”puffar” flera ångbåtar och t o m flodångare, som ibland tar med sig orkestrar ut på kryssning.

Red Hot Four kan, vid speciella tillfällen, utökas med trombon och/eller piano. Därav + 1 (alt + 2) i namnet. I samband med konserten hos oss, kommer orkestern att utökas med piano samt trombon.

Red Hot Four startade 1999 och har haft många succéer och ett ökat intresse för att ge konserter. Själv säger man att har att göra med att man ej hållit på så länge, att deras musik passar in i många olika sammanhang, att fyra man ej låter som ett framrusande tåg utan att det kanske är så att man är ”et godt orkester”! Man  har kommit på att man spelar den jazz som attraherar en bred publik, nämligen New Orlerans Revivel. Trots bara fyra musiker, så kan det vara så att det tillförs en extra dimension genom orkesterns intensitet, engagemang och samspel!

Red Hot Four har också en speciell repertoar för kyrkokonserter. Det är vad de bjuder oss på! Det är en blandning av gamla negro spirituals, engelska och amerikanska psalmer och gospelsånger, som de spelar på sitt eget sätt.

Red Hot Four bjuder på en mycket varierande och vacker konsert, där de bärande elementen är engagemang, spelglädje och svängande New Orleans jazz med ett kyrkligt innehåll. Det hela knyts ihop med presentation av numren och bakgrund, så att publiken ska kunna följa med.

Medlemmarna:

Steffen Juul Hansen – altsaxonfon och klarinett,

Ib Hagen – banjo och vocal,

Lars Meidal – trummor,

Torben Nickelsen – bas,

Jan Nielsen  – piano.

Finn Burich – trombon

www.redhotfour.dk

Tillbaka