The Red Wing Band med Gwyn Lewis

Tors 19 okt kl 19.00 i Bjurbäcks kyrka.

The Red Wing Band med Gwyn Lewis

The Red Wing Band från Göteborg spelar en blandning av New Orleans jazz och rhytm & blues, med ett gott gung. Bandet startades 1994 av Hans Zackrisson och Lars Collin. Namnet är taget efter en låt om indianflickan ”Red Wing”, ofta spelad av bl a Georg Lewis band – andra säger dock att namnet står för ett progressivt förhållningssätt till New Orleans-jazzen.

Orkestermedlemmar:
Hans Zackrisson, trombon

Sverker Nyström, klarinett och altsax

Ingemar Wågeman, piano

Leif Melldahl, bas

Hans Jörgensen, banjo

Lennart Carlsson, trummor

Gästmusikant:
Gwyn Lewis – kornett, flugelhorn, vocal. Gwyn, som är född i Aberdare i Wales, blev jazzfan som barn (fadern var musiker) och beslöt att börja spela trumpet efter att han hört en konsert med Kid Sheik och Cuff Billett. Med Roy Kirby band har han turnerat i Belgien, Tyskland och Holland.

Gwyn, som i vanliga fall spelar i New Orleans Heat och numera bor i Sverige (Stockholm) är en kraftfull och spännande musiker som räknas som en av Englands främsta New Orleanskornettister. I hans spel kan influenser från många av de stora New Orleansmusikerna som Kid Thomas, Wooden Joe och DeDe Pierce höras. Med sin eldiga trumpetstil och närmast Pavarottiliknande röst ger sitt band en ovanlig bredd. En verklig kontrast till detta är hans harmoniska spel på flugelhorn.
Gwyn arbetade som fartygsmaskinist och kom ofta till New Orleans, där han fick många värdefulla influenser. Gwyn har spelat på de flesta av Europas prestigefyllda scener, både med New Orleans Heat (fd Chris Blounts Band) och andra orkestrar.

http://www.redwing.lassecollin.se

Tillbaka