Henning Munk & Plumperne

Söndag 23 aug 2020 i Stallet Ryfors

Henning Munk & Plumperne

Henning Munk & Plumperne har levererat swingande glad och medryckande jazzmusik i många år. Man har gett ut 4 CD (den senaste 2015) och är med på Youtube.

Orkesterledaren Henning Munk Plum har gästat oss ett flertal gånger och kallas i Dresden (östra Tyskland) för Danmarks Sidney Bechet. Bara få hanterar sopransaxofonen som han och han inspirerar med sitt drivande spel och mästerligt sin klarinett varje församling och leder publiken genom jazzens vidsträckta gator!

Han gör det med hjälp av den banjospelande professorn från Lund (och ende svensk), Björn Ekman, som dessutom sjunger ”så fåglarna faller ner från träden i ren hänförelse”! Naturvårdsverkets motsvarighet i Danmark har därför infört spelförbud i närheten av höga träd?

Världsmusikern Mads Hyhne, med Danmarks tredje längsta skägg, har berikat det köpenhamnska jazzlivet i 25 år och bidragit med välljud genom sin trombon!

I bandet finns också Marc Davis på kontrabas. Marc har spelat med samtliga musiker i hela världen och har därmed gjort sig oförglömlig i Köpenhamns jazzliv?

Till sist finns trumslagaren Henning Toxveard, som i stort sätt ensam, enligt egen utsago,  uppfann jazzen för många årtionden sedan?

Det är en samling väldigt egenartade musiker i detta köpenhamnska jazzband och kom ihåg ….. ska man lyckas med festen …. få gästerna att dansa …..publiken att vissla eller deltagarna att jubla ….. då är det Henning Munk & Plumperne man ska anlita/lyssna på!

www.plumperne.dk

Lyssna:
Henning Munk & Plumperne

Tillbaka