Jesses New Orleans Band

Torsdag 18 sep 2020 kl 19.00 i Bottnaryds kyrka.

Jesses New Orleans Band

Jesses New Orleans band gästade oss 2016 och nu 20020.

Jens ”Jesse” Lindgren började spela i skolorkestrar 1962 och har genom åren spelat med bl.a. Kustbandet och med Örjan Kjellin. Jesse anlitas även som konferencier i olika sammanhang, han har också presenterat jazzradioprogram för SR ”Jesses Jazzbar” 100 gånger 1981 – 1988. Jesse är en ofta sedd gäst i New Orleans.

På trumpet har vi Ragnar Tretow, känd som en av de bästa  Sverige har att erbjuda. En verklig leadtrumpetare som blandar det bästa av dem alla, som Bunk Johnsson, Kid Shots Madisn och Louis Armstrong.

Tord Larsson spelar saxar och klarinett. Tord är en mycket anlitad musiker i Stockholms jazzvärld. Inte svårt att förstå när man lyssnar till denna jazzvärldens Fantomen.
Pianist är Lasse Tidholm som tidigare spelade med Kustbandet. Svängig och mångsidig barellhouse-pianist i Alton Purnell traditionen och behärskar alla stilar från boogie-woogie och framåt.
Banjonist och gitarrist är Göran Stachewsky. Han har en oerhörd swing och säkerhet i beatet, är ett med rytmen och kan tusentals låtar.
Tomas Ekström har den rätta ”pumpande” basstilen, som är så karaktäristisk för New Orleans jazzen. Dessutom har han ett smittande spelhumör, som är så medryckande för både musikanter och publik.
Sven Stålberg är internationellt välkänd som trumslagare av den genuina sorten. Han besöker New Orleans minst en gång per år.

Musiker:
Ragnar Tretow, trumpet, vocal

Jens ”Jesse” Lindgren, trombone, vocal
Tord Larsson, clarinet and saxes
Lars Tidholm, piano, vocal
Göran Stachewsky, banjo, guitar
Tomas Ekström, bass
Sven Stålberg, drums

Hemsida: http://www.jesse.nu/

Tillbaka