Ny jazzskiva spelades in i Mullsjö

Nina and Jensens New Orleans Band i ”Stallet på Ryfors”, där de spelade in sin senaste skiva som släpptes i dagarna. Foto: Jensens New Orleans Jazzband

 

Gun Nilsson: De blev överväldigade av akustiken

Mullsjö Lagom till starten för jazzsäsongen har ”Nina and Jensens New Orleans Jazzband” släppt sin 14:e skiva, som spelades in under deras konsert i Stallet i Ryfors i augusti.
— Det sätter verkligen Mullsjö på jazzkartan, säger Gun Nilsson i Mullsjö Jazz.

Publicerad 1 mar 2017 14:11


Nina and Jensens New Orleans Band spelar i gammal New Orleansstil, med kollektiv improvisation som särprägel. Foto: Jensens New Orleans Jazzband

Varje år ordnar Mullsjö Jazz en rad konserter i Bjurbäcks kyrka och Stallet i Ryfors. Den 10 mars drar jazzsäsongen igång igen. Då blir det besök av sångerskan Marilyn Keller från Portland, USA, som framträder ihop med Second Line Jazzband.

Kommer spridas
Lagom till årets premiär har ”Nina and Jensens New Orleans Jazzband”, ett väletablerat danskt band, släppt en skiva som spelades in i Mullsjö i somras.
— De är ju ett band som är ute och turnerar i Europa så det kommer bli spridning på det, säger Gun Nilsson i Mullsjö Jazz.
Bandet startade i Nyhavn, Danmark, som en trio och växte så småningom till ett traditionellt jazzband, bandnamnet har varierat sedan dess. Idag består bandet av Kurt Jensen, klarinett och tenorsax, Nina Ehrenstraale, banjo, sång och vissling, Nan Ehrenstraale, kontrabas, Erling Rasmussen, piano och sång och Hans Ingelstam, trombon. Orkestern spelar i gammal New Orleansstil, med kollektiv improvisation som särprägel.

Visste inte om
Det var i augusti som bandet gästade Mullsjö, Gun Nilsson var då ovetandes om att de spelar in alla sina konserter. En dag hörde bandet av sig och frågade om de fick använda ljudupptagningen från Stallet till sin skiva.
— De tyckte att det var en fantastiskt lokal och blev överväldigade av akustiken, säger Gun Nilsson.
Det är andra gången som en konsert i Mullsjö Jazz regi ger upphov till en skiva. Även jazzbandet Spicy Advice Ragtime Band spelade in en skiva i november 2015 under en konsert i Bjurbäcks kyrka.
— Det sätter verkligen Mullsjö på jazzkartan, säger Gun Nilsson.


Gun Nilsson i Mullsjö Jazz är glad över att två skivor nu kommit till under konserter i föreningens regi. Foto: Johan Nordenström

Johan Nordenström

Tillbaka